Crematie

Wanneer u kiest voor een crematie, dan bent u vrij om te bepalen in welk crematorium de uitvaart plaatsvindt. In Herinnering Uitvaartzorg is bekend met de crematoria in de wijde omgeving, zoals bijvoorbeeld crematorium CBA Amersfoort, crematorium Olandhorst Lelystad en kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden die elk crematorium biedt.

Zo beschikt elk crematorium over een aula waar de dienst kan plaatsvinden. Na de dienst zijn er mogelijkheden om in de koffiekamer, of elders, een samenzijn te houden.

Een crematie op maat
Natuurlijk kunt u de crematie geheel naar wens samenstellen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de dienst ergens anders te laten plaatsvinden en de overledene daarna naar het crematorium te laten brengen. Als de nabestaanden daar niet bij aanwezig zijn, kan dat positieve gevolgen hebben voor de tariefstelling van het crematorium.

Crematie

“In Herinnering Uitvaartzorg adviseert u graag kosteloos en vrijblijvend over de verplichtingen, crematiekosten en -mogelijkheden.”

Na de crematie
Na de crematie moet de as die overblijft nog een maand in het crematorium blijven. Een van de redenen daarvan is, dat u in deze maand een weloverwogen beslissing kunt nemen over wat er met de as moet gebeuren. Ook daarin zijn veel mogelijkheden.

Mogelijkheden asverstrooiing
U kunt ervoor kiezen om de as te verstrooien. Dit kan op een strooiveld van bijvoorbeeld het crematorium of een begraafplaats, of over zee. Ook kunt u ervoor kiezen om de as – of een deel ervan – te bewaren in een urn of een mooi sieraad.

Cremeren? Of liever begraven?
Kies u voor een crematie? Of geeft u de voorkeur aan een begrafenis? In Herinnering Uitvaartzorg adviseert u graag kosteloos en vrijblijvend over de verplichtingen, crematiekosten en -mogelijkheden. Wilt u uw wensen vastleggen? Vraag dan het gratis wensenboekje aan.

> Lees meer over begraven…

Meer informatie of direct overlijden melden?

[contact-form-7 404 "Not Found"]