Begrafenis

Als men kiest voor een begrafenis dan zijn er veel mogelijkheden in de regio, zoals:

Bijna alle begraafplaatsen in Nederland hebben diverse soorten graven. Er zijn bijvoorbeeld algemene graven waarbij er meerdere personen in één graf liggen, zonder dat er een onderlinge band is. Als u kiest voor een algemeen graf, dan is het meestal niet mogelijk het graf te verlengen, omdat de graven na 10 jaar ontruimd (mogen) worden. Daarnaast kennen we de eigen graven, ofwel een particulier graf. Hierbij bepalen de nabestaanden welke personen er bij elkaar begraven worden. Als de grafrechten verlopen zijn, is er meestal de gelegenheid om deze te verlengen.

Begrafenis in harderwijk

“Weet u wat uw uitvaartwensen zijn? Leg ze vast in een wilsbeschikking of laatste wensenboekje. Dat biedt rust voor uw nabestaanden.”

Grafkosten en grafmonument
De prijzen van de graven lopen door heel Nederland sterk uiteen. Soms betaal je enkele honderden euro’s, maar veel vaker betaal je duizenden euro’s voor een eigen graf. Deze kosten stijgen jaarlijks en zijn vaak de grootste post op de uitvaartnota.

Natuurbegraafplaats
Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen om de overledene te begraven op een natuurbegraafplaats. Bijvoorbeeld op Natuurbegraafplaats Westerwolde in Hoog Soeren. De natuurbegraafplaatsen in Nederland kennen nogal wat verschillen qua regels. Denk aan het uiterlijk van de natuurgebieden, de regels over wat is toegestaan als grafmarkering, de mogelijkheden wat betreft beplanting, de wijze waarop het grafrecht is geregeld, de prijzen voor de grafrechten, de mogelijkheden voor het houden van een uitvaartdienst, de grootte van de kavel waarop de overledene wordt begraven etc.

Begraven of cremeren?
Kies u voor een begrafenis? Of geeft u de voorkeur aan een crematie? In Herinnering Uitvaartzorg adviseert u graag kosteloos en vrijblijvend over de verplichtingen, begrafeniskosten en -mogelijkheden. Wilt u uw wensen vastleggen? Vraag dan het gratis wensenboekje aan.

> Lees meer over cremeren…

Meer weten of direct een overlijden melden?

[contact-form-7 404 "Not Found"]